Παντζαροσαλάτα με βανίλιες και ανθότυρο
2014-08-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
28/8/14
Παντζαροσαλάτα με βανίλιες και ανθότυρο. Τις βανίλιες τις έχω τιμήσει ιδιαίτερα φέτος το καλοκαίρι, όπως και πολλά άλλα καλοκαιρινά φρούτα. Με έχει πιάσει ένα άγχος όμως τις τελευταίες ημέρες, ειδικά αφότου επέστρεψα από τις διακοπές, πως θα τελειώσει αυτή η ποικιλία και η αφθονία, γι’ αυτό δημιουργώ και φαντάζομαι ένα κάρο συνταγές και παραλλαγές τους. Αυτοσχεδιάστε μαζί μου, με τα αγαπημένα σας φρούτα και περιμένω μετά χαράς τις προτάσεις σας. Γλυκές, αλμυρές, ορεκτικά, ή επιδόρπια, δεν έχει σημασία. Αρκεί να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει.
Συστατικά
- 3 παντζάρια, βρασμένα
- 3 βανίλιες
- 120gr. Ανθότυρο
- Χυμό από ένα Lime
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- ¼ του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
- Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
- Λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τα παντζάρια και τις βανίλιες ,στα 4, τα 6 ή όπως προτιμάμε. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.
Βήμα 2
Ραντίζουμε με το χυμό lime και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, δίνοντας βάση περισσότερο στο πιπέρι.
Βήμα 3
Το μεταφέρουμε σε μπολ ή πιάτο σερβιρίσματος και τοποθετούμε από πάνω το ανθότυρο, θρυμματισμένο ή σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Ραντίζουμε με λίγο λάδι , διασκορπίζουμε το μέλι και σερβίρουμε.