Παντζαροσαλάτα με ρόδι και φιστίκια Αιγίνης
2015-12-13- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-6
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
15/12/15
Παντζαροσαλάτα με ρόδι και φιστίκια Αιγίνης γιατί οι σαλάτες σε ένα εορταστικό τραπέζι και γενικά σε πιο επίσημα τραπέζια είναι για εμένα απαραίτητες. Το κάνουν να δείχνει πιο πλουσιοπάροχο και πιο επιμελημένο.
Συστατικά
- 5-6 μεγάλα παντζάρια με τα χόρτα τους
- ½ φλιτζάνι σπόρια ροδιού
- ¼ του φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης, ελαφρά κοπανισμένα
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Κρέμα balsamico για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τους βολβούς των παντζαριών , ξεχωρίζοντας τα από τα χόρτα τους. Τα πλένουμε πολύ καλά και ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τους βολβούς.
Βήμα 2
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε τα χόρτα και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά. Τα σουρώνουμε και καθαρίζουμε τους βολβούς από την φλούδα.
Βήμα 3
Σε μια στρογγυλή ή οβάλ πιατέλα τοποθετούμε στο κέντρο τα παντζαρόφυλλα και τριγύρω διασκορπίζουμε τα βολβούς , κομμένους σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε και διασκορπίζουμε το ρόδι. Ραντίζουμε με λάδι ανάλογα τα γούστα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια. Ρίχνουμε από πάνω μπόλικη κρέμα balsamico και σερβίρουμε.