Παντζαροσκορδαλιά με καρύδια και ψητό σκόρδο
2016-03-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 1/2 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
23/3/16
Παντζαροσκορδαλιά με καρύδια και ψητό σκόρδο για ένα έξτρα πικάντικο άλειμμα που θα συνοδεύσει τον μπακαλιάρο μας.
Συστατικά
- 3 βρασμένα μέτρια παντζάρια
- 1 κεφάλι σκόρδο
- ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα
- 1/3 του φλιτζανιού άνηθος
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη
- ½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη ή πάστα ή ανάλογα τα γούστα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ακουμπάμε το σκόρδο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το ραντίζουμε με λίγο λάδι. Το τυλίγουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Μόλις κρυώσει το ξετυλίγουμε και το πιέζουμε να βγει η ψημένη ψίχα του. Την βάζουμε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το λάδι, που θα ρίξουμε σιγά σιγά.
Βήμα 3
Χτυπάμε να ενωθούν και συμπληρώνουμε κάθε τόσο από το λάδι μέχρι να τελειώσει και να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.