Παντζαρόπιτα γυμνή
2013-06-19- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.αλεύρι
1κ.σ.μπείκιν πάουντερ
1φλ.γιαούρτι
1φλ.φέτα θρυμματισμένη
1φλ.γκούντα τριμμένο
3αυγά
Αλατοπίπερο
1φλ.παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
1/2κ.σ.βούτυρο λιωμένο
3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Λάδι και φρυγανιά τρίμμα για το ταψι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα αυγά χτυπημένα και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα τυριά και τα παντζαρια Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον μαιντανό. Τα ανακατεύουμε όλα καλά και τα μεταφέρουμε σε ταψάκι λαδωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.