Παπαρδέλες με marinara λαχανικών και κοτόπουλο
2016-02-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
8/2/16
Παπαρδέλες με marinara λαχανικών και κοτόπουλο για ένα όμορφο γεύμα ή δείπνο με φυσικές και λιτές γεύσεις, όπως πάντα στο zannetcooks.com. Αυτό δε το ζυμαρικό, η παπαρδέλα, οφείλω να σας ομολογήσω με έχει ξετρελάνει τελευταία. Αν βρεθεί μπροστά σας στην αγορά, «τσιμπήστε» μια συσκευασία.
Συστατικά
- 160gr. Παπαρδέλες ή άλλο χοντρό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- 300gr. Κοτόπουλο φιλέτο ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1/3 του φλιτζανιού σέλερι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ντοματίνια
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/3 του φλιτζανιού κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 2/3 του φλιτζανιού χυμός ντομάτας
- Μια πρέζα ζάχαρη
- Αλατοπίπερο
- ½ φλιτζανι νερό ή ζωμός
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και ρίχνουμε το σκόρδο.
Βήμα 2
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα λαχανικά, το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, ζάχαρη και αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα. Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό και σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα μεταφέρουμε στη σάλτσα, κατευθείαν από το σκεύος, με τσιμπίδα και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας.