Loader

Παπαρδέλες με marinara λαχανικών και κοτόπουλο

2016-02-07
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

8/2/16

Παπαρδέλες με marinara λαχανικών και κοτόπουλο για ένα όμορφο γεύμα ή δείπνο με φυσικές και λιτές γεύσεις, όπως πάντα στο zannetcooks.com. Αυτό δε το ζυμαρικό, η παπαρδέλα, οφείλω να σας ομολογήσω με έχει ξετρελάνει τελευταία. Αν βρεθεί μπροστά σας στην αγορά, «τσιμπήστε» μια συσκευασία.

papardbologne (1) papardbologne (4)

Συστατικά

  • 160gr. Παπαρδέλες ή άλλο χοντρό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 300gr. Κοτόπουλο φιλέτο ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1/3 του φλιτζανιού σέλερι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ντοματίνια
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 του φλιτζανιού κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2/3 του φλιτζανιού χυμός ντομάτας
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Αλατοπίπερο
  • ½ φλιτζανι νερό ή ζωμός

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και ρίχνουμε το σκόρδο.

Βήμα 2

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα λαχανικά, το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, ζάχαρη και αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα. Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό και σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα μεταφέρουμε στη σάλτσα, κατευθείαν από το σκεύος, με τσιμπίδα και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *