Πασχαλινά κουλούρια 2013
2013-07-24- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2φλ.ζάχαρη
4κρόκοι αυγών και 1 ολόκληρο
3βανίλιες
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Μια πρέζα αλάτι
1/2φλ.γάλα
2/3κ.σ.αμμωνία
600γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-2κρόκοι αυγών για το άλειμμα ελαφρά χτυπημένοι
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και τελευταίο το ολόκληρο αυγό. Έπειτα ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το αλάτι. Ανακατεύουμε την αμμωνία στο γάλα και τα ρίχνουμε και αυτά στα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, όσο πάρει μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαφρά σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε κουλουράκια όχι πολύ μεγάλα , σε σχέδιο της αρεσκείας μας και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με τους χτυπημένους κρόκους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Καλό Πάσχα σε όλους!