Πασχαλινές γλυκές φωλιές μπανάνας
2014-04-16- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 6 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
16/4/14
Νιφάδες βρώμης, μπανάνα και αυγουλάκια του Πάσχα. Με μόνο 3 υλικά, φτιάξαμε γλυκές φωλιές μπανάνας που είναι άκρως Πασχαλινές και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες , ανεξαιρέτως και επιπλέον είναι ένα πολύ εύκολο κέρασμα ή δώρο , επίκαιρο και γιορτινό!
Συστατικά
- 2 πολύ ώριμες μπανάνες
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 12-18 πασχαλιά σοκολατένια αυγουλάκια
- Λίγο αραβοσιτέλαιο για τα φορμάκια
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι πολύ καλά μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθεί το μείγμα.
Βήμα 2
Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα ακουμπάμε ένα ένα σε ελαφρά λαδωμένες φόρμες για cupcakes και τις πιέζουμε με τα δάχτυλα να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και να δημιουργηθεί μια φωλιά.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, ξεφορμάρουμε και στολίζουμε κάθε φωλιά με 2-3 αυγουλάκια.