Πασχαλινή σαλάτα 2015
2015-04-06- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:20 ω
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
11/4/15
Πασχαλινή σαλάτα 2015 γιατί κάθε χρόνο μου αρέσει στις γιορτές να βρίσκω μια σαλάτα που να γίνεται σήμα κατατεθέν για πολύ καιρό!
Συστατικά
- 4 μέτρια παντζάρια τριμμένα
- 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 3 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- Χυμό από 2 λεμόνια ή όσο μας αρέσει
- 4 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Πασατέμπο και ηλιόσπορος, ψίχα για το σερβίρισμα
- 1/3 του φλιτζανιού chives ή φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάχανο, τα καρότα, τα ντοματίνια, τα παντζάρια, τη μαγιονέζα και αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Την φυλάμε σκεπασμένη στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βήμα 3
Την επόμενη μέρα την μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος και διασκορπίζουμε από πάνω τα chives , τον πασατέμπο και τον ηλιόσπορο για να σερβίρουμε. Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο επιπλέον λάδι.