Πασχαλινό κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι και κοντίτα
2014-04-06- Μερίδες: 6-8
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
6/4/14
Πασχαλινό κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι και κοντίτα για το καφεδάκι που θα προσφέρουμε μετά το πασχαλινό τραπέζι αλλά και ένα υγιεινό γλυκάκι για μικρούς και μεγάλους κάθε σπιτιού που θα τιμηθεί δεόντως! Ελαφρύ και δροσερό όπως αρμόζει στον ανοιξιάτικο καιρό!
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- ½ κουταλιά του γλυκού σόδα σκόνη
- Μια πρέζα αλάτι
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
- 100gr. γιαούρτι
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- ¼ του φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο
- 1 βανίλια σκόνη
- 100gr. Κοντίτα πορτοκαλιού
- Ζάχαρη άχνη & ξηροί καρποί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, τη βανίλια και το ξύσμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κοντίτα και την άχνη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά με ένα μεγάλο κουτάλι.
Βήμα 2
Το μεταφέρουμε σε στρογγυλό σκεύος φούρνου στρωμένο με ελαφρά βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25- 30 λεπτά.
Βήμα 3
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και στρώνουμε το κοντίτα σε όλη τη επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να διασκορπίσουμε μαζί με το κοντίτα και χοντροτριμμένους ξηρούς καρπούς της προτίμησης μας.