Πατάτες γιαχνί φούρνου
2013-07-06- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3μεγάλες πατάτες
Λάδι
2σκελ σκόρδο ψιλ/νες
1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
1 ½ φλ.ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1κ.σ.πάπρικα
1κ.γλ.μπούκοβο
1/2κ.σ.θυμάρι
1 ½ φλ.ζωμός λαχανικών ή νερό
1πρέζα ζάχαρη
1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις αραδιάζουμε σε αντικλλητικό ταψί. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στο γκριλ. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη πάπρικα, το θυμάρι, το μπούκοβο και τη ζάχαρη. Αραδιάζουμε τη σάλτσα πάνω στις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 25 λεπτά. Τρώγεται ζεστό πασπαλισμένο με τον μαϊντανό και κατά τα αγαπημένα μου με μπόλικη φέτα.