Πατάτες με σπανάκι και κιμά στο slow cooker
2014-03-17- Κουζίνα: Ελληνική, Ινδική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 3:00 ω
- Έτοιμο σε: 3:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
17/3/14
Ινδικό saag allo (ένα πιάτο με βάση το σπανάκι ή κάθε είδους πλατύφυλλου πράσινου λαχανικού)το δεύτερο φαγάκι στην αγαπημένη μου συσκευή. Θα μου πείτε χάθηκαν οι ελληνικές και θα έχετε δίκιο. Αλλά ,τα πρώτα μαγειρικά πειράματα στο slow cooker πρέπει να έχουν μια καθοδήγηση σωστής χρήσης και αφού δεν είναι τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας, από κάπου θα πρέπει να αρχίσουμε. Μέχρι και ο καλός μου παραπονέθηκε που δεν έχει φάει ακόμα κάτι με το καινούργιο μου «παιχνίδι», αλλά θέλω πρώτα να την δοκιμάσω, να την μάθω και να τσεκάρω όλες τις δυνατότητες της πριν αρχίσω να αυτοσχεδιάζω, που είναι άλλωστε και η μεγάλη μου χαρά στο μαγείρεμα. Αυτός είναι επιπλέον ο λόγος που δεν δίνω και τις εναλλακτικές επιλογές για εσάς όλους που μας προτιμάτε και μας εμπιστεύεστε σε ότι αφορά το καθημερινό σας τραπέζι. Πάμε λοιπόν για πατάτες με σπανάκι και κιμά στο slow cooker και τα συμπεράσματα δικά σας!!
Συστατικά
- ½ κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 250gr. Ολόκληρα φύλλα σπανάκι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 50ml ζωμός ή νερό
- 200gr. Μοσχαρίσιος κιμάς
- 2-3 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κόλιανδρος σκόνη
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού garam masala
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή όσο αντέχουμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Τοποθετούμε τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι στον πάτο της συσκευής και από πάνω διασκορπίζουμε τον κιμά, χωρίζοντας τον ταυτόχρονα με τα δάχτυλα ώστε να ενωθεί κατά το μαγείρεμα με τα υπόλοιπα υλικά και να μην γίνει μια μάζα.
Βήμα 2
Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Ραντίζουμε το λάδι και από πάνω τοποθετούμε όλο το σπανάκι και ας μας φαίνεται μπόλικο (θα ελαχιστοποιηθεί στο ψήσιμο). Ραντίζουμε με το ζωμό ή το νερό και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο.
Βήμα 3
Κλείνουμε με το καπάκι και ρυθμίζουμε την συσκευή στο medium ή low (ότι έχει ). Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3 ώρες. Αν είμαστε σπίτι, ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2 ώρες.
Βήμα 4
Το σερβίρουμε ζεστό με ψητές πιτούλες ή ινδικό ψωμί naan! Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.