Loader

Πατέ μανιταριών με καρύδια

2014-02-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

28/2/14

Πατέ μανιταριών με καρύδια για σήμερα φίλοι μου και σας προειδοποιώ : Κρατηθείτε μην το φάτε πριν την ολοκλήρωση της συνταγής!! Η μυρωδιά από τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το θυμάρι θα κάνει τους σιελογόνους αδένες  σας να τρελαθούν! Ένα χορτοφαγικό πατέ που εκτός από άκρως υγιεινό και ελαφρύ έχει και ένα επιπλέον πλεονέκτημα, διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες. Πράγμα που σημαίνει ότι αν προλάβει να σταθεί όλο αυτό τον καιρό (λιγάκι δύσκολο το βρίσκω), θα έχουμε ένα σνακ για όλες τις έκτακτες στιγμές πείνας!

patemanitarion (6)

Συστατικά

  • ½ κιλό μανιτάρια
  • 2 μεγάλα καρότα
  • ¾ του φλιτζανιού καρυδόψιχα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε με την παραπάνω σειρά τα λαχανικά με διαφορά 2 λεπτών και ενός καλού ανακατέματος.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι (και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο τσίλι ή μπούκοβο για καυτερό αποτέλεσμα). Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα . Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει.

Βήμα 3

Χτυπάμε τα καρύδια στο multi και στη συνέχεια το μείγμα μανιταριών. Φροντίζουμε να βάλουμε λίγη ποσότητα κάθε φορά για να πολτοποιηθούν καλά τα υλικά. Τέλος τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τα ανακατεύουμε με κουτάλα και λίγο λίγο ξαναχτυπάμε το μείγμα μας στο multi ώστε να αποκτήσουμε τέλεια υφή. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε επιπλέον ελαιόλαδο αλλά και αλατοπίπερο ή θυμάρι αν μας αρέσει.

Βήμα 4

Μοιράζουμε το μείγμα σε βαζάκια με καπάκι και στρώνοντας ομοιόμορφα την επιφάνεια και ραντίζοντας με ελάχιστο λαδάκι για επιπλέον συντήρηση. Το σερβίρουμε με τοστ, φρυγανισμένο ψωμί ή σαν ντιπ. Διατηρείται στο ψυγείο ως και 2 εβδομάδες

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.nomsforthepoor.com/2013/10/mushroom-walnut-pate.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *