Loader

Πατέ pesto με μελιτζάνες και κολοκυθάκια

2014-05-13
  • Ποσότητα: 1 μεγάλο μπολ
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

26/5/14

Πατέ pesto με μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Πατέ ή pesto, πατέ και pesto. Δεν μπορούσα να το κατατάξω κάπου γιατί όσο ωραία συνδυάζεται με τα ζυμαρικά τόσο ωραία τρώγεται σαν ντιπ, άλειμμα σε ψωμί ή με το κουτάλι!

eggplzuchpesto (1) eggplzuchpesto (3)

 

Συστατικά

  • 1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και επιπλέον για το ψήσιμο των λαχανικών
  • Αλατοπίπερο
  • ¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη και μέντα , ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • Χυμός 1 λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Αραδιάζουμε το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλά και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ χτυπάμε στο multi όλα τα υπόλοιπα υλικά με το μισό λάδι. Αφήνουμε να λαχανικά να κρυώσουν λίγο και τα μεταφέρουμε στο multi, προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι λίγο λίγο, μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία πάστα.

Βήμα 3

Το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ημέρες και το σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί σαν πατέ ή με ζυμαρικά της αρεσκείας μας σαν pesto, προσθέτοντας λίγο από το νερό που θα βράσουν για πιο ρευστή υφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *