Πατατοσαλάτα με sauce αυγού
2013-07-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4-5 πατατούλες μέτριου μεγέθους
1 καρότο κομμένο julienne
2 αυγά βρασμένα ,κομμένα σε φέτες
2-3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
Λάδι
1κ.σ.κάππαρη
Πράσινα σαλατικά για το σερβίρισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ SAUCE
2 κρόκους από αυγά βρασμένα
3κ.σ. μουστάρδα
Λάδι
Balsamico
Αλατοπίπερο
½ φλ.άνιθος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και σωτάρουμε. Ρίχνουμε επίσης τις πατάτες που έχουμε βράσει και κόψει έτοιμες για την πατατοσαλάτα και το καρότο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να πάρουν χρώμα 5-10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε την κάππαρη και τα αυγά και τα ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο πιάτο τοποθετούμε τα σαλατικά και από πάνω την πατατοσαλάτα. Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά για τη sauce και τα χτυπάμε. Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα και σερβίρουμε.