Πατατοσαλάτα με sour cream
2015-06-27- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
27/6/15
Πατατοσαλάτα με sour cream για συνοδευτικό αλλά γιατί όχι και κύριο πιάτο.
Συστατικά
- ½ κιλό πατάτες
- ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ραπανάκια κομμένα στη μέση
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή ½ φλιτζάνι chives ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι sour cream με μυρωδικά ή σκέτο
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- Χυμό ½ λεμονιού
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε στη μέση ή στα 4 ανάλογα το μέγεθος της κάθε πατάτας.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά την sour cream με το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα και ετοιμάζουμε ένα dressing.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε τις πατάτες με το σέλινο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα ραπανάκια σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε ξανά και φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού σερβίρουμε.