Πατατόπιτα στριφτή
2013-06-20- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πακ.φύλλο κρούστας
5πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
3αυγά
1/2φλ.αλεύρι
1/2φλ.λάδι
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Αλατοπίπερο
1φλ.κασέρι τριμμένο
1φλ.γάλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζω τα αυγά στο μίξερ και αρχίζω το χτύπημα. Προσθέτουμε το γάλα, τις λιωμένες πατάτες και έπειτα το αλεύρι και το λάδι μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και κρατάμε στην άκρη τον κάδο του μίξερ. Ρίχνουμε το τυρί, το σκόρδο, τον άνηθο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τα φύλλα σε καθαρή επιφάνεια. Βάζουμε μερικές κουταλιές από τη γέμιση απλωτά στην μεγάλη πλευρά και ρολάρουμε ανά 2. Συγχρόνως κλείνουμε και τις άκρες να μην μας βγει η γέμιση. Την τοποθετούμε κυκλικά σε λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.