Πατατόσουπα Νευροκοπίου με κρουτόν
2013-07-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
350γρ.πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
1κ.σ.βούτυρο Light
1κ.γλ.κύμινο
2κ.γλ.πάπρικα
750ml ζωμός λαχανικών
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
1φλ.κρουτόν έτοιμα ή σπιτικά
αλατοπίπερο
Φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες. Προσθέτουμε την πάπρικα, την πιπεριά, το αλατοπίπερο και το κύμινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μεταφέρουμε το 1/3 της σούπας στο multi. Το πολτοποιούμε και το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε αμέσως με κρουτόν και φρέσκα κρεμμύδια.