Παϊδάκια και tapenade με λιαστή ντομάτα και καππαρόφυλλα
2015-04-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
29/4/15
Παϊδάκια και tapenade με λιαστή ντομάτα και καππαρόφυλλα γιατί αναδεικνύει τη γεύση από το κρέας και μυρίζει Άνοιξη.
Συστατικά
Για το tapenade:
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
¼ του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες
2 κουταλιές της σούπας καππαρόφυλα ή κάππαρη
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο ή ξερό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Ρόκα ή πράσινα σαλατικά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Για τα παϊδάκια:
½ κιλό αρνίσια παϊδάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ κουταλιά της σούπας ξερό εστραγκόν
Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το tapenade: Ψιλοκόβουμε πάνω σε επιφάνεια κοπής όλα τα υλικά για το tapenade και τα ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Για τα παϊδάκια: Λιώνουμε το μέλι και το ανακατεύουμε με το εστραγκόν. Το κρατάμε στην άκρη, χλιαρο.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικο ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για περίπου 20 λεπτά, αλείφοντας στο ενδιάμεσο με το μείγμα μελιού.
Βήμα 4
Για το σερβίρισμα απλώνουμε σε ξύλο σερβιρίσματος ή πιατέλα τη ρόκα και διασκορπίζουμε από πάνω το tapenade. Απλώνουμε τα παϊδάκια και ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο χυμό λεμονιού.