Περισσευόπιτα της γιαγιάς Αλέξανδρας
2013-07-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
6φύλλα χωριάτικα
2φλ.αρνί,κατσίκι,χοιρινό ή ότι κρέας έχει περισσέψει από το χθεσινό τραπέζι, ψιλ/νο
1φλ.ρύζι βρασμένο
1φλ.σταφίδες ξανθές
1φλ.φέτα θρυμματισμένη
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το λάδι να ξανθύνει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κρέας,το ρύζι,τη φέτα και λίγο αλατοπίπερο. Λαδώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και απλώνουμε 2 φύλλα,λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Ρίχνουμε κουταλιές από τη γέμιση, ομοιόμορφα σε όλο το φύλλο. Συνεχίζουμε με 2-2 φύλλα και γέμιση, μέχρι να τελειώσουν. Στα τελευταία φύλλα γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα ομοιόμορφα . Βάζουμε λάδι και νερό σε ένα ποτηράκι και με ένα πινελάκι βρέχουμε καλά το φύλλο μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει το φύλλο μας.