Περσικό κοτόπουλο με ρύζι και κρύα σάλτσα γιαουρτιού
2014-12-30- Κουζίνα: Ethnic
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
11 έχουν βαθμολογήσει
30/12/12
Περσικό κοτόπουλο με ρύζι και κρύα σάλτσα γιαουρτιού. Η σάλτσα είναι μια παραλλαγή του δικού μας τζατζικιού που προσφέρεται επίσης ως ορεκτικό. Εμείς την σερβίρουμε πάνω σε βρασμένο ρύζι και κοτόπουλο για ένα ολοκληρωμένο γεύμα αλλά και γιατί όχι στη γιορτινή γαλοπούλα.
Συστατικά
2 μπούτια κοτόπουλο ή ότι μέρος του κοτόπουλο προτιμάμε
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή ότι ρύζι προτιμάμε
Για την κρύα σάλτσα:
1/2 μικρό αγγούρι τριμμένο
½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
¼ του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα cranberries
½ κουταλιά του γλυκού sumac
Αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε σε μπόλικο νερό το κοτόπουλο για 20 λεπτά. Το σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Τον μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε εκεί μέσα το ρύζι,για 15 λεπτά. Το σουρώνουμε και το κρατάμε σε ζεστό μέρος μαζί με το κοτόπουλο.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ τρίβουμε το αγγούρι και αφού το στραγγίξουμε για 15 λεπτά, το ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με όλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρύα σάλτσα.
Βήμα 3
Ακουμπάμε σε πιατέλα ή μοιράζουμε σε πιάτα, το κοτόπουλο και το ρύζι και διασκορπίζουμε από πάνω την κρύα σάλτσα γιαουρτιού. Ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον sumac ή / και άνηθο, για να σερβίρουμε. Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν ορεκτικό με κράκερς, φρυγανισμένο ψωμί ή κομμένα λαχανικά.