Πικάντικα μίνι κεφτεδάκια με σάλτσα
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
1/2κιλό κιμάς ανάμικτος
1φλ.τριμμένα bake rolls με σκόρδο
1κρεμμύδι τριμμένο
Αλατοπίπερο
1αυγό
1κ.γλ.εστραγκόν
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1φλ.χυμός ντομάτας
2κ.σ.κέτσαπ
1κ.σ.μουστάρδα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1φλ.ζωμός κρέατος
1/2κ.γλ.καστανή ζάχαρη
1κ.σ.worcestershire sauce
1/3κ.γλ.πιπέρι καγιέν
2σταγόνες Tabasco
Λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια βάζοντας όλα τα υλικά σε μπολ και ζυμώνοντας τα καλά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω κουταλιές από τη σάλτσα για να σερβίρουμε. Τρώγονται με ρύζι ή φρέσκιες τηγανητές πατάτες.