Πικάντικα σπαράγγια ατμού
2015-05-23- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
25/5/15
Πικάντικα σπαράγγια ατμού σήμερα. Λευκά ή πράσινα, δεν έχει σημασία, ότι προτιμάτε ή ότι βρείτε. Η βελούδινη υφή τους και η πικάντικη γεύση από το λάδι που θα ετοιμάσουμε, θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας.
Συστατικά
- ½ κιλό λευκά σπαράγγια
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
- ½ κουταλιά του γλυκού εστραγκόν ή μυρωδικό της αρεσκείας μας
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Αλατοπίπερο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας λευκό balsamico
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα ακουμπάμε σε συσκευή ατμού ή σε μεταλλικό σουρωτήρι πάνω σε νερό που βράζει, για 10-12 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε πιατέλα και ραντίζουμε με το πικάντικο λάδι για να σερβίρουμε.