Πικάντικες φτερούγες με ουίσκι και σος γιαουρτιού
2014-12-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 17λ
- Έτοιμο σε: 1:02 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
12/12/14
Πικάντικες φτερούγες με ουίσκι και σος γιαουρτιού στο πιάτο μας σήμερα. Δυο συνταγές σε μια, αφού τόσο τις φτερούγες όσο και τη σος, θα τις απολαύσετε ακόμα και χώρια με μεγάλη επιτυχία.
Συστατικά
12 φτερούγες κοτόπουλου
1/3 του φλιτζανιού bbq sauce
¼ του φλιτζανιού ουίσκι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα της επιλογής μας
1 κουταλιά του γλυκού chili sauce ή ½ κουταλιά τσίλι σκόνη
Αλατοπίπερο
Πιπεριές ψιλοκομμένες ή / και φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Για της σος γιαουρτιού:
200gr. Γιαούρτι στραγγιστό
½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα της επιλογής μας
1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα της επιλογής μας
Αλατοπίπερο
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ με καπάκι τις φτερούγες και ρίχνουμε από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια να πάνε παντού τα υλικά και κρατάμε στο ψυγείο για ½ ώρα.
Βήμα 2
Κατόπιν τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-17 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τις φτερούγες ζεστές, με σαλάτα της επιλογής μας ή άλλο συνοδευτικό, ακουμπώντας δίπλα την σος για να τις βουτάμε μέσα.