Πικάντικες χυλοπίτες με κοτόπουλο
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
250γρ.χυλοπίτες
1 1/2φλ.χυμός ντομάτας
1κρεμμύδι τριμμένο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1/2ποτήρι κόκκινο κρασί
1ξυλάκι κανέλας
1φύλλο δάφνης
3-4γαρύφαλλα
Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις το αλκοόλ απορροφηθεί λίγο προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και νεράκι να καλύψει το κοτόπουλο. Ίσως και λίγο παραπάνω γιατί θα το χρειαστούμε για τις χυλοπίτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κανέλα, την δάφνη και το γαρύφαλλο. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια βάζουμε σε ταψάκι τις χυλοπίτες και από πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και αλατίζουμε λίγο ακόμα. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτάκια περίπου πασπαλισμένο με το τυράκι. Σερβίρουμε το φαγάκι ζεστό.