Πικάντικη ρεβυθάδα γάστρας
2013-07-20- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Εγώ έβαλα και μερικά light μπιφτεκάκια για να πάρουν περισσότερο γεύση από το κρέας τα ρεβύθια.
Συστατικά
2φλ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς και ελαφρά βρασμένα
1κ.γλ.μουστάρδα
2φύλλα δάφνης
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.γλυκάνισος
1/4κ.γλ. κανέλα
3γαρύφαλλα
1κ.γλ.τσίλι σκόνη
1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη
1/4κ.γλ.κουρκουμάς
15ντοματίνια κομμένα στη μέση
1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
4σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1/2κ.γλ.ginger σκόνη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ντοματίνια μέσα στη γάστρα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά καθώς και ένα ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι της γάστρας. Ψήνουμε στους 220C για 1 ώρα μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να χυλώσουν τα ρεβύθια. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.