Πικάντικη τονοσαλάτα με αβοκάντο και καρύδια
2014-05-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
12/6/14
Πικάντικη τονοσαλάτα με αβοκάντο και καρύδια η πρόταση μας σήμερα φίλοι μου και πιστέψτε με ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την τονοσαλάτα με μπόλικη μαγιονέζα που έχουμε συνηθίσει να τρώμε σε μαγαζιά ή από τα σούπερ μάρκετ. Την έχω κάνει αρκετές μέρες πριν και σήμερα ανακάλυψα πως είχα ξεχάσει να σας την παρουσιάσω. Διαλέγουμε ώριμο αβοκάντο για να γίνει αλοιφή και απλά απογειώνουμε τον ουρανίσκο μας. Στις φωτογραφίες δεν μπορούσα να μην βάλω δίπλα και ένα από τα πολλά μπολ με κεράσια που μάζεψα από το κτήμα της φίλης μου της Βέτας στα Τρίκαλα, το πρώτο Σαββατοκύριακο των εκλογών. Τώρα που το σκέφτομαι μερικά κερασάκια στην τονοσαλάτα μας δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα!!
Συστατικά
- 1 κονσέρβα καπνιστού τόνου
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 κόκκινο μήλο, ψιλοκομμένο
- ¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα
- 3 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Αλατοπίπερο
- Μπούκοβο, κατά βούληση (προαιρετικά)
- ¼ του φλιτζανιού chives ψιλοκομμένα ή το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμύδια
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με πιρούνι σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Το φυλάμε στο ψυγείο 3-4 ημέρες. Τη σερβίρουμε πάνω σε ψωμί, φρέσκο ή φρυγανισμένο, πάνω σε σαλάτα ή σκέτο.