Πικάντικη ψητή σαλάτα κουνουπιδιού με ρεβίθια
2014-09-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
22/10/14
Πικάντικη ψητή σαλάτα κουνουπιδιού με ρεβίθια. Πιάτο κυρίως ή συνοδευτικό, ανάλογα τα δικά σας γούστα. Πλούσια γεύση από τα μπαχαρικά που ίσως να μας ταξιδέψει προς Ινδία μεριά. Τι λέτε; Φύγαμε;
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι κουνουπίδι κομμένο σε φουντάκια
- 1/3 του φλιτζανιού ρεβίθια βρασμένα
- 1 ντομάτα, κομμένη στο χέρι, στα 6 ή 8 ή 10 ντοματίνια, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα
- Μια πρέζα από : κουρκουμά, κύμινο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσίλι σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας ξανθές σταφίδες
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
- 1 φύλλο δάφνης
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά. Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το ακουμπάμε σε ένα ταψάκι.
Βήμα 2
Πασπαλίζουμε το κουνουπίδι με το μείγμα μπαχαρικών και το μεταφέρουμε στο ταψί. Διασκορπίζουμε πάνω του τη ντομάτα , το φύλλο δάφνης και το κρεμμύδι και ραντίζουμε με το λάδι.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30-35 λεπτά.
Βήμα 4
Μόλις ψηθούν τα μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος και διασκορπίζουμε από πάνω τις σταφίδες, τα ρεβίθια και τον μαϊντανό. Αν θέλουμε ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.