Πικάντικος πουρές ψητού κουνουπιδιού με χυμούς εσπεριδοειδών
2015-02-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 2 φλιτζάνια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
6/2/15
Πικάντικος πουρές ψητού κουνουπιδιού με χυμούς εσπεριδοειδών σήμερα γιατί η αλήθεια είναι ότι μου προέκυψε. Αυτό που λένε, δεν έτυχε, πέτυχε!
Συστατικά
- 1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
- 100gr. Παλαιωμένο gouda ή άλλο πικάντικο τυρί της αρεσκείας μας
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού καυτερή πιπεριά , ψιλοκομμένη
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Διασκορπίζουμε το κουνουπίδι σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Το ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ χτυπάμε στο multi, το τυρί με το ½ λάδι, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο και τους χυμούς των εσπεριδοειδών. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, λίγο λίγο , καθώς και το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 3
Δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε για ακόμα πιο βελούδινη υφή, να συμπληρώσουμε λίγο συμπυκνωμένο γάλα.