Πικάντικο mac ‘n cheese με κιμά
2013-08-03- Κουζίνα: Αμερικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.κύμινο
1κ.γλ.μπούκοβο
1κ.γ.σκόρδο σκόνη
2φλ.ζωμός κρέατος
1φλ.χυμός ντομάτας
1/2φλ.γάλα
3κ.σ.τυρί κρέμα
1φλ.τσένταρ τριμμένο
500γρ.μακαρονάκι κοφτό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά να πάει χρώμα. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το μπούκοβο και το κύμινο. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να απορροφήσει τα πολλά υγρά. Περίπου 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε στα μακαρονάκια μαζί με το τσένταρ. Ζεσταίνουμε σε μικρό κατσαρολάκι το γάλα με το τυρί κρέμα μέχρι να λιώσει το τυρί και το μεταφέρουμε στα υπόλοιπα υλικά. Τα βάζουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση, ανακατεύοντας και σερβίρουμε αμέσως.