Πιλάφι με λαχανικά μυρωδικα και κοτόπουλο
2013-08-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.ρύζι για πιλάφι
1κρεμμύδι μέτριο ψιλ/νο
½ πράσινη και ½ πορτοκαλί πιπεριά ψιλ/νη
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1 καρότο τριμμένο
2κ.σ.άνιθος ψιλ/νο
1κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1φλ.κοτόπουλο βρασμένο
4φλ.ζωμό κοτόπουλου ή νερό
1/2φλ.λάδι
1/2κ.γλ.μπαχάρι σκόνη
1/2κ.γλ.ζάχαρη
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Σωτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια. Ρίχνουμε όλα τα υπολοιπά λαχανικά και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να ροδίσουν. Ρίχνουμε το ρύζι και λίγο λίγο από το ζωμό κάθε φορά που το απορροφάει. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε μια πετσετούλα και κλείνουμε το καπάκι. Σερβίρουμε το πιλαφάκι ζεστό.