Πιλάφι με μανιτάρια και αρωματικό γιαούρτι
2013-08-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.ρύζι νυχάκι
250γρ.μανιτάρια σε φέτες
200γρ.γιαούρτι
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
500ml ζωμός λαχανικών
Βούτυρο ή μαργαρίνη
Αλατοπίπερο
4σπόρους κάρδαμο κοπανισμένους
Από 1κ.γλ.θυμάρι,μαντζουράνα,βασιλικός,δυόσμος
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να χρυσίσει και σιγά σιγά από το ζωμό κάθε φορά που τι «πίνει». Περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Πασπαλίζουμε με τον κοπανισμένο κάρδαμο, αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά όσο κρατάει ακόμα τα υγρά του. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα μυρωδικά και σερβίρουμε το πιλάφι μας με το αρωματικό γιαούρτι.