Loader

Πιλάφι με φιδέ και δυόσμο

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

2κ.σ.βούτυρο

1/2φλ.φιδές

3κ.σ.κουκουνάρι

Αλατοπίπερο

2κ.σ.δυόσμος φρέσκος

2φλ.ρύζι τύπου Αμερικής

4φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε κατσαρόλακι το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε μέσα το φιδέ σπασμένο με τα χέρια και το κουκουνάρι. Μόλις αρχίσει να παίρνουν λίγο χρώμα ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει περίπου 25 λεπτά. Πρέπει να μείνει λίγο ζουμερό γιατί θα φουσκώσει κι άλλο όταν κλείσουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει ελαφρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *