Πιλάφι με φιδέ και δυόσμο
2013-08-01- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κ.σ.βούτυρο
1/2φλ.φιδές
3κ.σ.κουκουνάρι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.δυόσμος φρέσκος
2φλ.ρύζι τύπου Αμερικής
4φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε κατσαρόλακι το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε μέσα το φιδέ σπασμένο με τα χέρια και το κουκουνάρι. Μόλις αρχίσει να παίρνουν λίγο χρώμα ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει περίπου 25 λεπτά. Πρέπει να μείνει λίγο ζουμερό γιατί θα φουσκώσει κι άλλο όταν κλείσουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει ελαφρά.