Πιλάφι οριεντάλ με σύκωτι
2013-08-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε κυβάκια
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.κουκουνάρι
2ποτήρια ζωμός
2κ.σ.σταφίδα ξανθιά
1/2κ.γλ.κανέλα
1κ.γλ.μπαχάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο νερό για 10 λεπτά και το σουρώνουμε. Το κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα συκωτάκια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπαχάρι και την κανέλα. Προσθέτουμε το ζωμό και ρίχνουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το συκώτι αλλά να είναι ζουμερό. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να κάτσει 5-6 λεπτά και σερβίρουμε.