Πιπεριές γεμιστές tex mex
2015-02-08- Κουζίνα: Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
12/2/15
Πιπεριές γεμιστές tex mex γιατί θέλουμε να ξεφύγουμε από τα γεμιστά όπως τα έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας. Είναι ένα ελαφρύ πιάτο και ίσως ακόμα πιο εύκολο από το κλασικό ελληνικό πιάτο γεμιστών. Νοστιμιά στο πιάτο μας μονάχα με υγιεινά υλικά , όμορφα χρώματα και Μεξικάνικη γεύση που θα κάνει τη διαφορά.
Συστατικά
- 4 πιπεριές κέρατο ή ότι πιπεριές προτιμάμε
- 2 φλιτζάνια άγριο ρύζι, βρασμένο
- ½ φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας
- ¼ του φλιτζανιού κόκκινα φασόλια κονσέρβας, στραγγισμένα
- 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- ¼ του φλιτζανιού cheddar τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη
- Μια πρέζα τσίλι σκόνη , ανάλογα τα γούστα
- Αλατοπίπερο
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε προσεχτικά το καπάκι από τις πιπεριές, χωρίς να τα πετάξουμε και αφαιρούμε τα σπόρια. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ρύζι με τα φασόλια, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το τυρί, το τσίλι, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές και τις ακουμπάμε σε ταψάκι κλείνοντας το άνοιγμα τους με τα καπάκια που φυλάξαμε.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί μπορούμε να ρίξουμε στο ταψί λίγο νερο. Σερβίρουμε αμέσως.