Πιτάκια με χοιρινό και λαχανικά
2013-06-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1δόση ζύμης για γιαουρτένια πουγκάκια (βλ.Γιαουρτένια πουγκάκια με γέμιση ζαμπόν)
250γρ.χοιρινό που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα ψιλ/νο
Λάδι
1κρεμμύδι μικρό τριμμένο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.τζίντζερ σκόνη
1πράσινη πιπεριά ψιλ/νη
1κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη
1μικρή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1/2φλ.λευκό κρασί
2πατάτες μεγάλες βρασμένες
200γρ.ρεγκάτο τριμμένο
2κ.σ.κέτσαπ & 2κ.σ.μουστάρδα
1αυγό και 2κ.σ.γάλα χτυπημένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τη μια πατάτα κομμένη σε κυβάκια. Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τζίντζερ. Ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να σιγοψηθούν όλα μαζί περίπου 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Πολτοποιούμε τη δεύτερη πατάτα και την ανακατεύουμε με την κέτσαπ και τη μουστάρδα. Την ρίχνουμε στο μείγμα μας μαζί με το τυρί και ανακατεύουμε. Ανοιγούμε τη ζύμη σε φυλλαράκια και βάζουμε με μια κουταλιά από τη γέμιση. Κλείνουμε το φύλλο μας όπως μας αρέσει (τρίγωνα, τετράγωνα, φωλίτσες κλπ) και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το μείγμα αυγόυ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 35 λεπτά. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.