Πλακοτηγανίτες
2013-07-11- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
(Λεπτές κρέπες που τις φτιάχνανε πάνω σε «αξίνα» στην φωτιά και έπειτα τις τηγανίζανε σε καυτό λάδι για να τις πασπαλίσουν με ντόπια τριμμένη μυζήθρα. Ακόμα και στιε μέρες μας η παράδοση μας αποδεικνύει ότι τα απλά είναι πάντα νόστιμα.)
2αυγά
1φλ.γάλα
1φλ.αλεύρι
2κ.σ.λάδι για το μείγμα
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
Ξερή μυζήθρα χοντροτριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μπωλ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και τις 2κ.σ.λάδι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο χυλό. Το αφήνουμε στο ψυγείο πέριπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Με το κουτάλι της σούπας ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα που ετοιμάσαμε στο καυτό τηγάνι και το ανακινούμε να απλωθεί. Ψήνουμε καλά και από τις 2 πλευρές και τις κρατάμε στην άκρη. Συνεχίζουμε ομοίως με το υπόλοιπο μείγμα. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε καλά και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και τιε πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα για να σερβίρουμε.