Πλαστός
2013-06-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
2 1/2 φλ. αλεύρι καλαμποκίσιο[μπομπότα]
1 ποτ. γάλα
1 αυγό
1/2φλ.φέτα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 1/2 κιλό χόρτα [λάπατα, τσουκνίδες, κολοκυθανθούς, άνηθο, σπανάκι, μαιντανό ]
1/2 φλ. Λάδι
2 κρεμμύδια
2 πράσα ψιλοκομμένα
1φλ.φέτα τριμμένη
Αλάτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Φτιάχνουμε την ζύμη φροντίζοντας να μην είναι ούτε αραιή ούτε σκληρή. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μια στρώση ζύμη. Τρίβουμε καλά τα χόρτα τα πλένουμε και τα στύβουμε . Κατόπιν τα αναμειγνύουμε με το λάδι, το κρεμμύδι , το πράσο την φέτα και ρίχνουνε αλάτι. Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από την στρώση ζύμης και σκεπάζουμε τα χόρτα με το υπόλοιπο μείγμα ζύμης. Ρίχνουμε από πάνω για περισσότερη νοστιμιά βούτυρο . Ψήνουμε τον πλαστό σε μέτριο φούρνο για 1ωρα περίπου μέχρι να ροδίσει.