Πλευρώτους νηστίσιμα
2013-05-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό μανιτάρια πλευρώτους
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1κ.σ.κέτσαπ
1/2κ.γλ.μπαχάρι
2φύλλα δάφνης
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάτουρε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και προσθέτουμε την ντομάτα και την κετσαπ. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπαχάρι.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να μείνουν με τη σαλτσούλα τους, περίπου 30 λεπτά. Σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ένα κόκκινο ποτήρι κρασί.