Πλιγουροσαλάτα με κολοκυθάκια
2013-07-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
200γρ.πλιγούρι βρασμένο
2φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
1κ.σ.δυόσμος ψιλ/νος
Το ξύσμα και το χυμό λεμονιού
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις φέτες του κολοκυθιού σε ένα ταψί με λίγο λαδάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Βάζουμε σε σαλατιέρα το πλιγούρι, το σκόρδο,τα κρεμμυδάκια και τον μαιντανό. Κόβουμε τα κολοκυθάκια πολύ μικρά κομματάκια και τα συμπληρώνουμε και αυτά στη σαλάτα. Σε ένα βάζου ρίχνουμε λάδι,το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το δυόσμο και αλατοπίπερο και ανακινούμε καλά. Περιχύνουμε με αυτό το ταμπουλέ ,ανακατεύουμε και σερβίρουμε.