Πλιγούρι με ρύζι
2013-07-31- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.πλιγούρι
1φλ.ρύζι για ριζότο
5φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
4σκελ.σκόρδο τουρσί (προαιρετικά)
2ντομάτες μέτριες τριμμένες
4κ.σ.λάδι
4φλ.ζωμός λαχανικών
Αλατοπίπερο
Φρέσκος μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το σκόρδο, αν το χρησιμοποιήσουμε, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό, ζεστό. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά και προσθέτουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Αφού σταθεί περίπου 20 λεπτά για να απορροφηθούν τα πολλά υγρά, σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό.