Πλιγούρι με ψητά λαχανικά και pesto
2015-01-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 1:35 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
31/1/15
Πλιγούρι με ψητά λαχανικά και pesto για μια θρεπτική πρόταση σερβιρίσματος των λαχανικών μας αλλά ένα κανονικό γεύμα.
Συστατικά
- ¾ του φλιτζανιού πλιγούρι
- 6-8 καρότα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1/3 του φλιτζανιού pesto της αρεσκείας μας
- ¼ του φλιτζανιού θρυμματισμένα καραμελωμένα αμύγδαλα
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το απορροφήσει, τουλάχιστον 40 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ πλένουμε πολύ καλά τα καρότα και τα ακουμπάμε σε ταψάκι. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30-35 λεπτά.
Βήμα 3
Διασκορπίζουμε την πιπεριά και τα κρεμμύδια σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10-15 λεπτά.
Βήμα 4
Σουρώνουμε το πλιγούρι να φύγει η περίσσεια νερού και το ρίχνουμε σε ελαφρά ζεσταμένο σκεύος μαζί με το pesto. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Βήμα 5
Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα δίπλα στα καρότα , ολόκληρα. Ραντίζουμε με επιπλέον λάδι και αλατοπιπερώνουμε για να σερβίρουμε.