Πλιγούρι πιλάφι με ρεβίθια και pesto σέλερι
2015-05-16- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
19/5/15
Πλιγούρι πιλάφι με ρεβίθια και pesto σέλερι και μην σας φοβίσει καθόλου ότι πρόκειται για βαρύ πιάτο. Αντιθέτως είναι ιδανικό για ελαφρύ γεύμα και τρώγεται κρύο ,ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου με εξίσου ικανοποιητικό αποτέλεσμα, την απόλυτη απόλαυση.
Συστατικά
Για το pesto σέλερυ:
80gr. Καραμελωμένα αμύγδαλα
3-4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σέλερι
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο
180ml ελαιόλαδο και επιπλέον για τη συντήρηση
80gr. Παρμεζάνα τριμμένη
Για το πλιγούρι:
½ φλιτζάνι πλιγούρι
1 ½ φλιτζάνι ζωμός ή νερό
1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
Αλατοπίπερο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι , κομμένο σε φέτες
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το pesto σέλερι: Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο multi μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα. Το φυλάμε στο ψυγείο , καλύπτοντας την επιφάνεια με επιπλέον ελαιόλαδο για 3-4 ημέρες.
Βήμα 2
Για το πλιγούρι: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας και ρίχνουμε το κύμινο και το σκόρδο, για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε το ζωμό ή το νερό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέτουμε τα ρεβύθια ,ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι.
Βήμα 6
Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας από το pesto που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.