Πλούσια σος ταχίνι
2014-09-16- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
16/9/14
Πλούσια σος ταχίνι για όλες τις σαλάτες σας και χωρίς να χρειάζεται ψυγείο. Γλυκιά και γεμάτη η γεύση της γι’ αυτό σας προτείνω τα λαχανικά ή οι πρασινάδες ή τα όσπρια που θα χρησιμοποιήσετε να είναι όσο πιο απλά γίνεται. Όλη την ένταση στον ουρανίσκο σας, την αφήνει από μόνη της η σος. Αν κρατηθείτε και δεν την φάτε με το κουτάλι, θα σας εκπλήξουν οι πολλαπλές χρήσεις της.
Συστατικά
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές του γλυκού ταχίνι
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- Αλατοπίπερο
- Χυμό μισό λεμονιού
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι, ωμό ή καβουρδισμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε όλα τα υλικά για την σος, εκτός από το σουσάμι, να ενωθούν καλά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε πάλι.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με τη σος σαλάτες της αρεσκείας μας και φυλάμε σε σκεύος με καπάκι , εκτός ψυγείου για 3-4 ημέρες. Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε νερό, χυμό λεμονιού ή λάδι, ανάλογα τα γούστα.