Loader

Πολέντα με μανιτάρια

2013-06-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

•½ κιλό πολέντα
•2 μανιτάρια πορτομπέλο•5 μανιτάρια champignon
•5 αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
•1 lt ζωμό κότας
•100 γρ. παρμεζάνα
•1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•50 ml μαργαρίνη
•150 γρ. σπανάκι
•Ελαιόλαδο
•Φρέσκο θυμάρι
•Αλάτι και Πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Για την πολέντα: Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον ζωμό κότας με ένα λίτρο νερό. Μόλις ο ζωμός αρχίσει να βράζει βάζουμε την πολέντα (χοντρό καλαμποκίσιο σιμιγδάλι) και την ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με το φουέ μέχρι να πιεί όλο το ζωμό και να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός. Έπειτα ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και παρμεζάνα (αν θέλουμε) και είναι έτοιμη. Για τα μανιτάρια: Έχουμε βάλει σε μπωλάκι με νερό τα πορτσίνι για να μαλακώσουν για μισή με μία ώρα. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Σε τηγάνι ρίχνουμε στον πάτο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, προσθέτοντας ένα κλωνάρι θυμάρι. Αφού σωταριστούν προσθέτουμε στο τηγάνι αλάτι και πιπέρι, τη μαργαρίνη για να δέσει η σάλτσα, το σπανάκι και ζουμί από τα μανιτάρια πορτσίνι που θα δώσει νοστιμιά. Τοποθετούμε την πολέντα σε ένα βαθύ πιάτο κι από πάνω την σάλτσα με τα μανιτάρια που έχουμε ετοιμάσει. Προσθέτουμε φλύδες παρμεζάνας και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *