Loader

Πολύσπορα κρακεράκια με μαύρη μπύρα

2015-02-14
  • Ποσότητα: 30-32 άτομα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

18/2/15

Πολύσπορα κρακεράκια με μαύρη μπύρα για να συνοδεύσουμε τι άλλο; Την μπύρα μας! Θα τα συνδυάσουμε με τον ταράμα, το τουρσί σε περίπτωση που καταφέρετε να μην τα φάτε νωρίτερα από την Καθαρά Δευτέρα. Εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού!

darkbeercrack (1) darkbeercrack (3)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • ¾ του φλιτζανιού μαύρη μπύρα
  • 50gr. Νιφάδες βρώμης και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
  • 50gr. Λιναρόσπορος σπασμένος και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
  • 50gr. Ψίχα πασατέμπο ή ηλιόσπορου και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
  • 50gr. Σουσάμι και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
  • 50gr. Μαυροκούκι ή παπαρουνόσπορος και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.

Βήμα 2

Πλάθουμε με τα χέρια δυο μακρόστενα ρολά και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε όσο πιο λεπτές φέτες γίνεται. Τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις πασπαλίζουμε με επιπλέον σπόρια και λίγο αλατοπίπερο.

Βήμα 3

Τα πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλα να κολλήσουν πάνω στη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές σκεύος για να διατηρηθούν φρέσκα πολλές μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *