Πολύχρωμο φρικασέ μανιταριών
2013-07-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.φρέσκα μανιτάρια
2φλ.μαρούλι χοντροκομμένο
1πράσο κομμένο σε ροδέλες
2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
Λάδι
Αλατοπίπερο
1πιπεριά Φλωρίνης
1αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
Χυμό 1 λεμονιού
1/2κ.σ.κορν φλάουρ
2φλ.ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά , το μαρούλι και τον άνιθο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Σιγοβράζουμε 20 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι και το κορν φλάουρ προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο από το ζωμό του φαγητού. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα. Το σερβίρουμε ζεστό.