Πολύ καυτερά tacos με γαλοπούλα
2014-11-17- Κουζίνα: Ελληνική, Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 4 tacos
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
22/11/14
Πολύ καυτερά tacos με γαλοπούλα στο μενού μας σήμερα κι όποιος αντέξει.Με πιπεριές habaneros από το μπαλκόνι μας ή ότι καυτερό διαθέτουμε ή προτιμάμε. Εγώ έκλαψα από το κάψιμο, αλλά το ευχαριστήθηκα. Εσείς θα δοκιμάσετε τις αντοχές σας; Τα καυτερά, αν τα αντέχετε, κάνουν καλό. Επιταχύνουν τον μεταβολισμό λέει ή απλά κάνουμε πολύ ώρα μέχρι να ξαναβάλουμε κάτι στο στόμα σας, λόγω του καψίματος και άρα αδυνατίζουμε.
Συστατικά
- 4 πίτες για tacos
- 200gr. Φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1μέτριο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένη
- 1-2 Πιπεριές habaneros πολύ ψιλοκομμένες ή ότι πικάντικο προτιμάμε
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα
- Αλατοπίπερο
- 250ml μπύρα
- Μαρούλι, ντομάτα, αβοκάντο, τυρί , salsa , κ.λ.π. για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι με καπάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και αμέσως μετά τα κομμάτια της γαλοπούλας. Ρίχνουμε την πιπεριά και πασπαλίζουμε με το κύμινο και την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Προσθέτουμε την μπύρα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να απορροφηθεί η μπύρα.
Βήμα 3
Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρά, το μοιράζουμε στα πιτάκια και προσθέτουμε ότι υλικά προτιμάμε για το σερβίρισμα.