Πουρές καρότου
2013-07-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3μεγάλα καρότα χοντροκομμένα
1πατάτα χοντροκομμένη
1φλ.γάλα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1κ.σ.βούτυρο γάλακτος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα καρότα με τις πατάτες, μπόλικο νερό και το γάλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και κρατάμε 1φλ.από το ζωμό στην άκρη. Πολτοποιούμε στο multi τα λαχανικά και τα σωτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε 5-10 λεπτά να ρουφήξει τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το βούτυρο , ανακατεύουμε και σερβίρουμε με κρέας λεμονάτο.