Πουρές κουνουπιδιού
2013-07-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μέτριο κουνουπίδι
1μέτρια πατάτα βρασμένη
2σκελ.σκόρδο
4κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.γάλα εβαπορέ
1φλ.γκούντα τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το κουνουπίδι για 25 λεπτά να μαλακώσει τελείως. 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το σκόρδο να μαλακώσει κι αυτό λίγο και να φύγει η έντονη γεύση του. Πολτοποιούμε το κουνουπίδι, το σκόρδο και την πατάτα με το ειδικό μηχάνημα για πουρέ ή με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το τυρί. Φροντίζουμε το μείγμα μας να είναι ζεστό για να λιώσει ωραία το τυράκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε τον πουρέ ψητό κρέας και τη σαλτσούλα του.