Πουρές μήλου
2013-06-03- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μήλο ψιλ/νο
2κ.σ. βούτυρο και λίγο ακόμα για το ταψί
3πατάτες βρασμένες
1φλ.γκούντα τριμμένο
Αλατοπίπερο
200ml κρέμα γάλακτος
1/2κ.γλ.μπαχάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο σε αντικολλητικό και μόλις λιώσουν ρίχνουμε το μήλο μέχρι να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε άλλα 10 λεπτά. Κάνουμε την πατάτα πουρέ με το ειδικό μηχάνημα ή με ένα πιρούνι και τον ρίχνουμε και αυτόν στο τηγάνι. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπαχάρι. Τα αφήνουμε όλα μαζί ανακατεύοντας κατά διαστήματα για άλλα 15 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Διασκορπίζουμε πάνω τους το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.